O frumoasă colaborare începe să prindă contur între municipalitatea din Giurgiu și Asociația de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA

O frumoasă colaborare începe să prindă contur între municipalitatea din Giurgiu și Asociația de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA

O frumoasă colaborare începe să prindă contur între municipalitatea din Giurgiu și Asociația de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu a avut astăzi, 16 februarie, o întrevedere cu Coordonatorul Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă TIKA, Hasan Burak Ceran, principalul subiect de discuție fiind abordarea mai multor oportunități de dezvoltare a unor proiecte în orașul Giurgiu, în diverse domenii: educație, sănătate, chiar și schimburi de experiență.

La discuții a participat și administratorul public Ionel Muscalu, care a scos în evidență mai multe idei de proiecte ce pot fi implementate, în viitorul apropiat, de TIKA, la nivelul comunității giurgiuvene.

”Printre principalele proiecte pe care le-am implementat de curând în România se află și reabilitarea Spitalului Municipal din Medgidia, unde de curând am finalizat lucrările, iar în prezent suntem în curs de a aschiziționa dotările. Spitalul din Medgidia risca să fie închis, din cauza situației deplorabile în care se afla ambulatoriul”, Hasan Burak Ceran – coordonatorul TIKA.

Un alt proiect extrem de important, implementat de Agenția de Coordonare TIKA, dată fiind rata extrem de ridicată a mortalității infantile, a fost dotarea Spitalului Județean Tulcea cu incubatoare pentru nou-născuți. De asemenea, Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă a încheiat parteneriate cu mai multe DGASPC-uri din România, dar și cu alte instituții ale statului, în cadrul cărora au fost dezvoltate și implementate proiecte care vin în sprijinul comunităților defavorizate.

”Mă bucură nespus de mult această întrevedere cu dumneavoastră și sunt de părere că releațiile se bazează pe prietenie și încredere reciprocă, indiferent de valoarea investițiilor”, a declarat edilul Adrian Anghelescu.

TIKA – Agenţia de Cooperare şi Coordonare Turcă -TIKA, aflată în directa subordine a Guvernului Republicii Turcia, a fost înfiinţată în anul 1992 cu scopul de a furniza suport tehnic în vederea dezvoltării. Îşi desfăşoară activităţile pe patru continente, fiind prezentă în aproximativ 200 de ţări prin intermediul a peste 50 de Oficii de Coordonare Programe şi Proiecte.

Oficiul de Coordonare Programe din cadrul TIKA Bucureşti, înfiinţat în anul 2015, a realizat, în cooperare cu instituţiile publice, diverse proiecte în domenii precum educaţia, sănătatea, cultura sau sportul. În primul an de la înfiinţare, TIKA a contribuit la creşterea calităţii educaţiei prin proiectele care au avut drept obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii şi dotarea unităţilor de învăţământ preşcolar, gimnazial şi superior.

Ultima modificare: 16.02.2022 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Anunț Concurs – Conducător Șalupă, Casier, Consilier, Marinar

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.